HEERHUGOWAARD - Matroesjka (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) is hét technocabaretduo van Nederland. Technocabaret? Ja, dikke beats met harde grappen, dus. Op woensdag 8 januari is Matroesjka met de voorstelling BRAINWASH te zien in Cool. De dames fileren de actualiteit en maken korte metten met zichzelf en met elkaar in deze voorstelling. Er wordt moeiteloos van het ene naar het andere typetje gezapt, in vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes.

Energiek en stampend debuut
Lisa en Janneke wonnen in 2014 op beestachtige wijze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. En met het nummer #Imalive werden zij genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied. Hun eerste avondvullende voorstelling Eeuwig Vlees kwam glansrijk door de keuring. “Een energiek en stampend debuut”, vond NRC. “Hilarische sketches en prachtige liedjes”, schreef de Telegraaf. Matroesjka is daarnaast bekend van hun scherpe liedjes over de actualiteit in het programma van Giel Beelen op 3FM en speelde festivals als Lowlands en Zwarte Cross plat. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden. “BRAINWASH is een mooi compleet programma. Muzikaal sterke en prachtig gezongen liedjes. Het is fijn vertoeven in de bubbel van Matroesjka.” aldus de Telegraaf (****).

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Na afloop nog even gezellig napraten over de voorstelling in ons gezellige Café Cool? Dat kan! Reserveer dan voor het Nagenietarrangement voor slechts €6,50 p.p.