HEERHUGOWAARD - Na 65 jaar staat het Volendams Opera Koor nog steeds aan de top in Nederland. Het koor, o.l.v. dirigent Peter Schlamilch, is samengesteld uit ongeveer 100 mannen en vrouwen die in hun kleurrijke en traditionele Volendammer kostuum het zingen tot hun grootste hobby hebben gemaakt.  

Het Gouden Dagen Comité Heerhugowaard is er trots op dat zij het Volendams opera Koor heeft kunnen contracteren. Dankzij o.a. sponsoring van Stichting Nut Heerhugowaard, treedt het koor zondag 5 maart a.s. om 14.00 uur op in theater Cool. Hiermee maakt Gouden Dagen weer een droom voor veel ouderen in Heerhugowaard waar. Want juist voor 70-plussers die dit soort evenementen normaal gesproken moeilijk kunnen bezoeken, is dit optreden bedoeld.

Het koor heeft veel concerten verzorgd in binnen- en buitenland en vaak met solisten van internationale faam en naam. Eervolle optredens waren er bijvoorbeeld voor Paus Johannes Paulus II in Utrecht, het Prinsengrachtconcert in Amsterdam en het jubileum van Koningin Beatrix in Den Haag. Op de televisie is het Volendams Opera Koor ook geen onbekende, want men heeft reeds aan meer dan 30 uitzendingen meegewerkt in binnen- en buitenland.

Kaartverkoop 
Kaarten à € 5,- p.p. zijn te koop vanaf dinsdag 14 februari tussen 10.00 – 12.00 uur in woonzorgcentrum De Raatstede aan de Dolomiet 2. Uitsluitend op vertoon van uw ID en zo lang de voorraad strekt! Rolstoelplaatsen zijn alleen op aanvraag beschikbaar via onderstaand telefoonnummer. De te lopen afstanden in Cool zijn niet al te groot en er is voldoende begeleiding aanwezig om mensen naar hun plaats te helpen. Koop snel een entreekaart (max. 2 kaarten p.p.) en geniet van deze muzikale verwennerij. Er is veel plek, maar vol is vol. Toegang tot de zaal alleen op vertoon van de originele entreekaart. Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggebracht.

Het concert van het Volendams Opera Koor is één van de activiteiten die Gouden Dagen Heerhugowaard mede dankzij sponsoring kan organiseren. Maar liefst een kwart van de ouderen zegt er graag eens op uit te willen. Gouden Dagen bezorgt met name deze ouderen onvergetelijke grote en kleine momenten met een gouden randje. Wanneer Gouden Dagen u aanspreekt, kunt u contact opnemen over de mogelijkheden om donateur te worden met Marjet van der Huls (telefoon 072 57 67 200 of email m.vanderhuls@dprs.nl) of kijken op de website www.goudendagen.nl.