HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 25 januari geniet je tijdens Sun Records – The Concert bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard van een swingend eerbetoon aan de bakermat van rock-‘n-roll. Met wereldhits van o.a. Elvis Presley, B.B. King, Johnny Cash en Roy Orbison lukt het je niet om stil te blijven zitten.

Wereldwijde faam
De wervelende productie ‘Sun Records – The Concert’ vertelt het verhaal van de ‘Memphis Recording Service’ oftewel: Sun Studio in Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren.

Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en last but not least Elvis Presley.

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Na afloop nog even gezellig napraten over de voorstelling in ons gezellige Café Cool? Dat kan! Reserveer dan voor het Nagenietarrangement voor slechts €6,50 p.p.