HEERHUGOWAARD - Twee seizoenen geleden overdonderde George van Houts met Kom Plot, een theatercollege over de aanslag op de Twin Towers en de hiermee samenhangende ‘conspiracies’. Na 75 voorstellingen en meer dan 150.000 weergaven op YouTube vraagt dit initiatief om een vervolg, een deel II. Op dinsdag 17 december staat George opnieuw in Cool met een theatercollege waarbij je kin op je borst zakt van verbazing over de krochten en kronkelingen van de menselijke geest.


Complottheorieën en absurde samenzweringen
De recente geopolitieke ontwikkelingen schreeuwen om duiding. Daarom komt Van Houts met een vervolg over diverse complottheorieën en absurde samenzweringen uit de recente geschiedenis. Hij speelt/vertelt/onderwijst complotten uit de jongste geschiedenis die wel degelijk waarheid zijn gebleken, zoals de Gladio-affaire. Plus een reeks absurde samenzweringen waar hartelijk om gelachen kan worden. Waren er niet eigenlijk twéé Titanics? En heeft Stanley Kubrick in 1968 de volledig-in-scène-gezette maanlanding gefilmd?

George van Houts is cabaretier en daarnaast bedenker en schrijver van het theatercollectief De Verleiders, de groep die van maatschappelijke kwesties goedbezocht cabaretesk theater maakt. Hij is tevens initiatiefnemer van het burgerinitiatief Ons Geld.

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl.