AMSTERDAM - Op vrijdag 1 november 2019 vindt in de historische Akhnaton de eerste editie plaats van ‘GlobalXJam’, een internationaal Hip Hop & Reggae event ter ere van de ‘Hip Hop History Month’ en ‘Coronation Day’. Met een internationale line-up van artiesten waaronder Trap King Chrome(KE), Don G(JA), K Simmz & Fend Dizzle (UK), CJ JOE(JP), Damage Skongdem & Denham Smith(JA) kunnen bezoekers kennismaken met vibes en sounds vanuit de hele wereld.

Al sinds 1971 biedt Akhnaton een podium aan artiesten zoals Extince en Osdorp posse, waardoor de club inmiddels bekend staat als pionier in het adopteren van nieuwe muziekstijlen. Rede te meer om de eerste editie van het GlobalXJam event hier te laten plaatsvinden. “Met dit event willen we bezoekers in aanraking brengen met verschillende stijlen van cultuur en muziek en een podium bieden aan opkomend talent in combinatie met gevestigde namen. Zo wordt je het eerst betoverd door de stem van Don G, terwijl je later op de avond los kunt gaan op de snoeiharde beats van Trap King Chrome.”, vertelt DJ en organisator Ras Tariq. De diversiteit in de line-up zie je ook terug in de genres die de dj’s zullen draaien: hiphop, afrobeats, reggae, dancehall en reggaeton.

Hiphop History Month en Coronation Day
De hele maand november staat in het teken van “Hiphop History Month”. Gedurende deze tijd worden Hiphoppas aangemoedigd in het creëren, leren en eren van Hiphop’s geschiedenis en pioneers. Bovendien is 2 november ‘Coronation Day’, de dag waarop door vele Rastafari en Reggae fans wordt herdacht dat Haile Selassie tot keizer gekroond werd in Ethiopië.

Over Jah Mission
Jah Mission, is een internationaal platform voor wereldmuziek en cultuur, met een focus op muziek, merchandise, film en events. In 2017 werd het platform nog genomineerd voor de Decade Innovation Award met het concept ‘One Love, Let’s Get Together’, een vernieuwend idee dat racisme en vooroordelen tegengaat en aandacht besteed aan het erfgoed en de culturen van mensen van Afrikaanse herkomst.

GlobalxJam
Datum: Vrijdag 1 november 2019 vanaf 21.00 uur
Locatie: Akhnaton, Nieuwezijds Kolk 25, 1012 PV, in Amsterdam
Google maps : https://goo.gl/maps/6tQ97wLPNyDNqk9P8

Artists: Trap King Chrome(KE), Don G(JA), K Simmz & Fend Dizzle (UK), CJ JOE(JP), Damage Skongdem & Denham Smith(JA)
DJ’s: DJ Rowstone, DJ Wizard, Ras Tariq
Host: Mystic Tammy

Tickets a €7,50: http://www.jahmission.com
Facebook event: http://bit.ly/globalxjamevent

Spotify Playlist: http://bit.ly/globalxjamplaylist
Instagram: http://www.instagram.com/jahmission
Facebook: http://www.facebook.com/jahmission