HEERHUGOWAARD - Nog een maandje en dan beginnen de zomervakanties weer en gaan we met volgeladen auto’s naar zonniger oorden. Eindelijk vrij! Maar niet iedereen bereidt zich daar even goed op voor. Zestig procent van de mensen rijdt met te zachte autobanden, vaak zonder het te weten. Dat is zonde, want goed opgepompte banden zijn veiliger, zuiniger én beter voor het milieu.

Gratis band op spanning bij de Intratuin
Om mensen bewust te maken van de voordelen van een goede bandenspanning, organiseert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal overal in Nederland speciale actiedagen. Op verschillende plaatsen zullen de bandenexperts van Band op Spanning autobanden controleren en oppompen als dat nodig is. Zondag 24 juni zijn ze aanwezig op het parkeerterrein van de Intratuin in Heerhugowaard. Zo kun je straks veilig en zuiniger op vakantie én draag je ook je steentje bij aan een beter milieu. Drie keer winst dus!

Altijd de goede gegevens bij de hand
Met professionele apparatuur zullen de bandenexperts van Band op Spanning de hele dag kosteloos auto’s controleren en oppompen. Als bewijs krijg je een kaartje met de oude en nieuwe bandenspanning en een duidelijke uitleg hoe je zelf je banden op spanning houdt. Handig voor in het dashboardkastje, want zo heb je altijd de goede gegevens bij de hand. Je hoeft trouwens niet bij je auto te blijven dus je kunt dus gerust gaan winkelen.

Veiliger, goedkoper, schoner
Banden die goed zijn opgepompt, zorgen voor betere grip op de weg waardoor je een kortere remweg hebt en minder snel in een slip raakt. Daarbij is de kans op een klapband kleiner. Ook verbruik je minder brandstof waardoor je niet alleen goedkoper maar ook milieubewuster rijdt. Het beste is je banden eens in de twee maanden op te pompen. Zo bespaar je in totaal zo’n zestig euro per jaar. Toch weer een handig zakcentje voor de zomervakantie!

Adres Intratuin: Zuidpoort 1, Heerhugowaard

Tips over het op spanning brengen van je autobanden vind je op:
www.milieucentraal.nl/duurzaam-vervoer/autokeuze-en-gebruik/hou-je-autobanden-op-spanning/
Of via: www.milieucentraal.nl