HEERHUGOWAARD - Hoe zorg je voor een gedenkwaardige act? Hoe sleep je subsidies binnen? Hoe kan licht en geluid een optreden ondersteunen en hoe doorbreek je de grenzen van je eigen discipline? Op zondag 29 september van 11.00 – 15.00 uur organiseert Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard een gratis Inspiratiedag voor de amateurkunst voor alle leden van amateurverenigingen en andere belangstellenden uit Heerhugowaard en omgeving.

Programma
Professionals uit het vak geven inspirerende en interactieve presentaties over diverse onderwerpen. Zo zal Karin Bloemen zorgen dat je altijd een onuitwisbare indruk achterlaat op het podium, laten licht- en geluidstechnici Jelle van Setten en Jan Kortbeek zien hoe je met minimale middelen maximaal effect creëert tijdens je optredens, vertelt Carl van der Horst, Director European Affairs van Tata Steel, hoe je subsidies en sponsors binnen kunt slepen en vertelt componist Merlijn Twaalfhoven over zijn spraakmakende projecten waarbij verenigingen en inwoners samen voor een enorme impact zorgen in hun dorp of stad. Daarnaast zijn er optredens van lokale talenten waaronder dansers van Gottamove.

Inspiratie en ontwikkelen
Veel verenigingen kampen met ledenverlies of beschikken niet over voldoende kennis of middelen om een succesvol optreden neer te zetten. Met de Inspiratiedag voor de amateurkunst wil Cool kunst en cultuur handvatten bieden aan iedereen die zich op (semi-)amateurniveau bezighoudt met kunst en cultuur om zich artistiek en zakelijk te ontwikkelen en de grenzen en mogelijkheden te verkennen. In juni, tijdens de landelijke Iktoon-campagne, zal het geleerde direct in de praktijk kunnen worden gebracht want dan is Cool voornemens een dag te organiseren waarbij het publiek tijdens een route door Heerhugowaard en omgeving op diverse bijzondere locaties wordt getrakteerd op een optreden, demonstratie of concert.

Aanmelden
Of je nu bij een musicalvereniging, koor, orkest, dansschool of schilderclub bent aangesloten; alle leden van amateurverenigingen zijn welkom. Oók iedereen die niet is verbonden aan een vereniging maar zich wel actief bezighoudt met kunst en cultuur en graag geïnspireerd wil worden kan zich inschrijven. Deelname aan de Inspiratiedag is gratis en is inclusief koffie/thee en versnaperingen. Meld je vóór 23 september aan via info@coolkunstencultuur.nl.