HEERHUGOWAARD - Komende vrijdag, 10 mei, staan de opkomende, regionale bands 3 Point Landing en Madlife in Kompleks in Heerhugowaard. Twee female fronted bands, met fijne pop-rock, waarbij synths en echte basgitaren centraal staan.

3 Point Landing verovert langzaam maar zeker Noord-Holland en dat is nog maar het begin. Het trio bestaat uit een klassieke ritmesectie van Tim op bas en Emiel op drums, maar het boegbeeld is Dora: de bijzondere zangeres met keytar. Je weet wel: zo'n synth die je als gitaar omhangt. Samen maken ze prachtige, frisse popsongs met hitpotentie in een show die helemaal klopt. Vorig jaar lieten ze 19 bands achter zich en wonnen daarmee de bandwedstrijd Popmania. De band is een graag geziene gast in Kompleks en kom langs, nu ze nog in kleine zalen zijn te bewonderen.

Ook Madlife (foto) heeft een bijzondere frontvrouw. Zangeres Madelief is beïnvloed door onder meer '80s pop, David Bowie, Kate Bush, jazz, maar ook de frisse popsound van nu. Eigenzinnig wordt dus gecombineerd met mooie popsongs. Ruige en freaky synths worden ook hier gecombineerd met 'ouderwetse' gitaar en drums, terwijl Madelief voor dikke melodieuze lijnen zorgt, op haar fretloze, vijfsnarige bas of gewone viersnaar. Een week na dit optreden studeert de frontvrouw af aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam en vrijdag geeft ze in Kompleks een voorproefje van haar bijzondere show. De avond begint om 20:30 en de entree is € 3,- * www.kompleks.nl