HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 2 maart zal in Kompleks, Heerhugowaard de 7e editie van BeukFest plaatsvinden. Voor deze editie heeft de organisatie weer een vette line up voor je geregeld, met PPTA, Ill Trusted, Breath of Betrayal en Thoughtless.

Het lokale Thoughtless speelt stevige metal met thrash invloeden. Hoewel de band nog niet zo heel lang bestaat, hebben de leden veel ervaring uit eerdere succesvolle bands. Breath of Betrayal is een vierkoppige band uit Haarlem dat melodieuze metalcore speelt. De band bestaat uit oud-leden van Fobiac en Burning Horizon en speelt al door heen Nederland.

Worstelen
De kracht van Ill Trusted uit Tilburg zit in de dynamische en af en toe hectische drums die goed zijn afgestemd op beukende en melodieuze gitaarlijnen. Met een pompende bas en scheurende lange grunts erbij resulteert de muziek in harde, melodieuze en groovy metal. PPTA is een thrash metal band uit Purmerend, maar staat misschien beter bekend als de band die worstelmetal brengt. Het vijftal haalt namelijk inspiratie uit het Amerikaanse showworstellen!