DE GOORN -De succesvolle Heerhugowaardse Irish Folk Group Riddles rukt op naar het oosten.
Na een aantal optredens in Heerhugowaard, Ursem, Sint Pancras en Nieuwe Niedorp wordt De Goorn aangedaan.

Heerhugowaards?
Nou ja, bijna. Alleen Leo komt uit Ursem, maar de anderen komen allemaal uit Heerhugowaard, sommigen geboren en getogen.

Succesvol?
Laten we het zo zeggen, Ahoy en Ziggodome zitten er niet in. Ze spelen in de kleine zalen, maar die zijn altijd wel meer dan goed gevuld en wat belangrijker is, als we klaar zijn zijn ze nog steeds goed gevuld en zien we blije gezichten.

Hoe is het allemaal zo gekomen?
We kenden elkaar al langer in de muziekwereld, toen ergens eind vorig jaar het idee ontstond om iets met Ierse muziek te gaan doen. Dat resulteerde in een band die traditionele Ierse muziek brengt in een ongebruikelijke bezetting, met onder andere klarinet en bassax.

Waarom doet Ierse muziek het zo goed in Nederland?
Ierse liedjes bevatten veelal alle ellende die een mens maar kan overkomen, treurigheid ten top, maar op de een of andere manier roepen zij juist een sfeer van vrolijkheid op. Concerten van Riddles worden dan ook al gauw een feestje.

Wat zijn de toekomstplannen?
De leeftijden variëren van midden zestig tot midden zeventig. Toekomstplannen zijn dus een beetje tricky business. Ze gaan gewoon door op de weg waar we bezig zijn, waar onze bezoekers en, niet geheel onbelangrijk, wijzelf enorm veel plezier aan beleven. Voor volgend jaar hebben we alweer een aantal boekingen, dus dat is mooi.

Op zondag 25 november treedt Riddles op in Eetcafe d’Ontmoeting
De Goorn 21 | 1648 JP De Goorn.
Het concert begint om 17:00 uur.