HEERHUGOWAARD - Na het uitbrengen van haar eerste boek 'Nieuwe bloem' presenteert de Heerhugowaardse schrijfster een nieuw boek genaamd 'Dappere jongen.' De feestelijke presentatie van dit boek is op 30 juni om 14.00 uur in ontmoetingscentrum De Brink aan de Middenweg 168 te Heerhugowaard.

Over het boek:
‘Vandaag is een dag met een gouden randje,’ zeg ik intens tevreden.
Noahs vader kijkt me stralend aan en zegt: ‘Het is een dag met een diamanten randje.
’Het is tijd om een balletje te trappen, zoals we van tevoren hadden doorgesproken. Al ballend lopen we naar het veldje achter de hotelkamers. De bal gaat van de voet van vader naar de voet van zoon, naar vader, naar zoon. Een magisch moment. Dit is het. Dit is alles wat er nodig is. Simpelweg samen zijn.

Dappere jongen is het tweede boek van Astrid Lammers. NaNieuwe bloem schrijft zij over een volgende zoektocht met haar gezin, dat bestaat uit drie dochters uit eigen buik en een zoon uit Ethiopië. Nu Noah weet wie zijn moeder is, is hij ook nieuwsgierig naar zijn vader. Op een dag durft hij zijn moeder te vragen of ze ook naar hem op zoek kunnen gaan. Astrid kan natuurlijk niet anders dan daar gehoor aan geven. Het gezin maakt weer een rootsreis naar dit prachtige land en krijgt er nog meer familie bij.

Astrid vertelt eerlijk over de uitdagingen die bij haar jongste kind horen en over de weg naar hulp. Want het leven van haar vriendje is soms best ingewikkeld en Noah zit dan ook af en toe flink in de knel. Gelukkig hoeven ze het niet alleen te doen. Haar motto is niet voor niets: ‘It takes a village to raise a child.

Over de auteur: Astrid Lammers is geboren in 1966 in Haaksbergen, Twente. Zij deed HBO-IW (Inrichtingswerk) en Post HBO-PPG (Praktisch pedagogisch gezinsbegeleider). Na haar trouwen (‘91) kreeg zij drie dochters (eigen buik,’95, ’97, ’99). Het gezin verhuisde van Den Bosch naar Noord-Holland (2000) en adopteerde in 2004 een jongetje uit Ethiopië (geboren 2002). Astrid en haar man scheidden drie jaar later. Ze werkt graag met kinderen, eerst in de jeugdrevalidatie, later op een Medisch Kinderdagverblijf. Momenteel werkt Astrid in de kinderopvang en als onderwijsondersteuner en ze schoolt zich bij als hechtingsdeskundige, om later de kennis over hechting, trauma en herstel door te geven aan leerkrachten in het onderwijs, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en aan ouders. Haar website is: www.astridlammers.nl. Zij danst een aantal keren per week: balletles, moderne dans en soms een dansavond salsa, bachata, kizomba.