HEERHUGOWAARD - Het is weer lente en dus weer tijd voor het voorjaarsconcert van het Blazersensemble onder de bezielende leiding van Steffen Snip.

Voor wie het Blazerensemble nog niet kent: het is een harmonieorkest, dat bestaat uit circa 35 enthousiaste hout- en koperblazers. Het orkest heeft een breed repertoire van klassiek tot pop, dus voor elk wat wils. (www.blazersensemble.nl)

Zoals u de laatste jaren gewend bent, zorgt het Blazersensemble als verrassing weer voor een nieuw geluid. Dit jaar is dat het geluid van de jachthoorn. De blazers doen dat in samenwerking met Jachthoornblaasgroep 't Wildrijk. De jachthoorn is een natuurhoorn, die qua uiterlijk lijkt op de reguliere hoorn. Hij heeft echter geen ventielen, waardoor alleen een natuurtonenreeks ten gehore kan worden gebracht.

Een aantal enthousiaste mensen heeft in 1990 Jachthoornblaasgroep 't Wildrijk opgericht. In de beginjaren fluctueerde het ledenaantal nogal, maar nu bestaat de groep uit 8 jachthoornblazers. De leden willen onder andere met dit optreden deze blaaskunst graag promoten. (www.jachthoornblaasgroepwildrijk.nl)

Muzikaal leider van de jachthoorngroep is Christiaan Poel. Hij is als hoornist afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, geeft les in Artiance in Alkmaar, speelt mee in het trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee en is tijdens het concert ook als hoornsolist te beluisteren.

Naast muziekstukken waarin de hoorn en de jachthoorn een hoofdrol spelen, brengt het Blazersensemble u muziek van Coldplay, Burt Bacharach, filmmuziek van John Barry, Pixar movie, Mary Poppins, Jacob de Haan en vele anderen.

Wanneer en waar?
Het concert zal plaatsvinden in De Ontmoetingskerk aan de Middenweg 168 te Heerhugowaard op zaterdag 20 april om 20.00 uur. De kaartverkoop is aan de zaal en de prijs bedraagt € 15,--.

Gaat u mee op jacht? (Jachtkleding is niet noodzakelijk.) Wij zien u graag op de 20e!