HEERHUGOWAARD - Dit is de titel van het concert dat Harmonie Het Blazersensemble uit Heerhugowaard op zondagmiddag 28 november aanstaande vanaf 14:30 uur in theater Cool kunst en cultuur zal gaan uitvoeren. Door Corona werd het concert in het najaar van 2019 gecanceld en ook vorig jaar in 2020 werd er i.v.m. Covid-19 helemaal geen uitvoering door de harmonie gegeven. Nu lijkt het er toch iets gunstiger uit te zien waardoor het orkest voorzichtig durft te zeggen: We zijn ‘Terug van Weggeweest’.

Het Blazersensemble pakt dit jaar uit samen met sopraan Sabine Kirsten, die 5 prachtige aria’s ten gehore zal brengen zoals onder andere het ‘Ave Maria’ van Caccini en ‘Con te Partiro’ van Sartori-Quarantotto. De arrangementen die daarbij horen zijn van de dirigent van Het Blazersensemble Steffen Snip. Steffen arrangeert en dirigeert niet alleen voor en tijdens dit concert. Ook zal hij tijdens de uitvoering van ‘The Victorian Kitchen Garden’ van Paul Read, dat als 4e nummer op het programma staat, soleren op zijn klarinet. Het dirigentenwerk zal dan door enkele leden van het Blazersensemble overgenomen worden, die daar speciaal een assistent-dirigentenopleiding voor gevolgd hebben.

Kaarten à € 15,- (inclusief garderobe en drankje in de pauze) zijn te bestellen via de website van Cool kunst en cultuur of kunt u kopen tijdens de openingstijden aan de kassa van het theater. Ook voor aanvang van de voorstelling kunnen nog kaarten aan de kassa gekocht worden. De middag zal aan elkaar gepraat worden door ladyspeaker Stephanie Krom-van Druten.