HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni is het tijd voor de heropening van het Poldermuseum in Heerhugowaard. Er zijn verschillende activiteiten en mooie dingen om te zien.


Op zaterdag en zondag is het museum gratis te bezoeken van 11.00 uur tot en met 16.00 uur. U kunt hier kennis maken met de prachtige verbouwing en de deels vernieuwde expositie.
Op het terrein zijn er kraampjes aanwezig van kunstenaars, waaronder ook van mensen met een beperking, en er wordt de hele dag door gemusiceerd.

Tevens is er ook een "multimediale beleving"over de geschiedenis van de miserabele polder zoals hij vroeger ook wel werd genoemd. Daarnaast is er ook een doorlopende groot gepresenteerde fotopresentatie met oude beelden van Heerhugowaard met foto's vanaf begin 1900.

Natuurlijk is ook het nieuwe museumcafé De Pomp geopend waar u met het mooie weer heerlijk van kunt genieten.
Naast deze onderdelen is er ook een activiteit georganiseerd, op zaterdag 9 juni is er een IVN Natuurwandeling in het Park van Luna, deze natuurwandeling begint om 11.00 uur en eindigt bij het museumcafé.

Kortom, er zijn genoeg leuke activiteiten bij de heropening van het Poldermuseum, vergeet niet om even langs te komen om te zien hoe het er na de verbouwing uit is komen te zien en te genieten van de verschillende onderdelen.