HEERHUGOWAARD - Op zondagmiddag 30 juni staat ook Heerhugowaard in het teken van de lekkerste amuses geserveerd door een selectie van zeven restaurants. Zowel inwoners van Heerhugowaard als enthousiaste liefhebbers van eten en drinken uit de wijde omgeving nemen deel aan dit evenement.

Amusetour Nederland organiseert al sinds 2006 in meer dan 20 steden rondwandelingen langs de beste restaurants. Bij ieder restaurant wordt een amuse (een amuse is een klein gerechtje) geserveerd. Daarnaast bieden alle deelnemende restaurants een bijpassend glas wijn. Zo wordt een prachtige tocht door een stad of dorp aangenaam afgewisseld met een hapje en drankje! “We hebben ondertussen al duizenden Amusanten, zoals wij onze fans van de Amusetour noemen”, aldus Michiel Beemster van Amusetour Nederland. “Sommigen van hen reizen het hele land door om alle Amusetours te volgen!”

De Amusetour Heerhugowaard wordt dit jaar voor het eerst gehouden op zondagmiddag 30 juni 2019 van 12.00 tot 17.00 uur. De deelnemende restaurants zijn: Restaurant De Beren, Minos Pallas, Restaurant Libelle, Brasserie IJzer, Wonder’s Eten en Drinken, Restaurant Stroming en Cool Kunst en Cultuur. De koks van deze restaurants zijn al druk bezig met de voorbereidingen om de lekkerste amuse van Heerhugowaard te kunnen serveren.

Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar, kaarten zijn alleen te koop in de voorverkoop via www.amusetour.nl.

De Amusetour Heerhugowaard sluit ook aan op de Broekervaart. Een gratis overtocht van de haven van Broek op Langedijk naar de Westdijk in Heerhugowaard. Vanaf dit punt is het ruim 15 minuten lopen naar het stadshart. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van het hop-on hop-off busje die die dag in Heerhugowaard rond rijdt. Meer informatie over de Broekervaart is te vinden op de website www.broekervaart.nl.