HEERHUGOWAARD - Het boek was een bestseller, de film een blockbuster en de musical een kaskraker. Nu is het tijd voor de toneelbewerking van het klassieke meesterwerk Turks Fruit. Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper schitteren op donderdag 21 februari bij Cool in Heerhugowaard.

Stormachtige liefde

Het is exact vijftig jaar geleden dat Jan Wolkers flink wat ophef veroorzaakte met de publicatie van het beroemde boek Turks Fruit. Toch heeft de autobiografische roman van Wolkers nog niets aan zeggingskracht verloren. Turks Fruit vertelt over de stormachtige liefde van beeldhouwer Erik en zijn grote liefde en muze; Olga. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als Olga ernstig ziek wordt.

Sophie Kassies maakte een eigentijdse en ongekuiste toneelbewerking die net als het boek sensueel en rauw tegelijk is en even indringend als ontroerend.

Kaarten

Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Uw avondje uit compleet maken? Reserveer dan voor Cool Spijs: een heerlijk gerecht in Café Cool, geserveerd voorafgaand aan de voorstelling.