HEERHUGOWAARD - Ilse Warringa en Rop Verheijen, bekend van de populaire tv-serie De Luizenmoeder spelen op woensdag 13 november het met vijf sterren bekroonde verhaal Zwijnenstal (8+). “Muziektheater voor het heel gezin. (…) Niemand heeft nog een reden om niet te gaan kijken”, aldus de lovende Volkskrant.


“Een ijzersterke beestenbende”
De spannende en humoristische familievoorstelling, gebaseerd op George Orwells Boek Animal Farm, vertelt het verhaal van de gelukkige en altijd lachende dieren op de boerderij. Ze hebben de boer verjaagd en doen nu alles zelf. Ze stellen zelf hun regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. De regels veranderen plots wanneer hun vriend Hagel verdwijnt en het onbekende schaap verschijnt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? NRC beloond de muzikale voorstelling met vier sterren. “(…) Rop Verheijen steelt de show als verpersoonlijking van het kwaad.”

De voorstelling met veel livemuziek gaat over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgens en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt. “Een ijzersterke beestenbende”, prijst Kidsweek met maar liefst 4,5 sterren!

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Na de voorstelling nog lekker genieten van poffertjes, een glaasje ranja én een ijsje? Dan kan! Reserveer het poffertjes-arrangement voor slechts €5,25 p.p.