ALKMAAR – In mei is er voor iedereen genoeg te beleven bij Podium Victorie in Alkmaar. We hebben een aantal hoogtepunten op een rijtje gezet.

Zaterdag 11 mei: Joy Division Undercover
De epische en best bekroonde coverband van Joy Division komt terug naar Victorie! Joy Division Undercover staat bekend om het leveren van de meest authentieke Joy Division ervaring. Verwacht een explosieve performance met een volledig arsenaal aan obscure visuals. Het 40-jarig jubileum van het debuutalbum ‘Unkown Pleasures’ staat centraal en wordt aangevuld met alle hoogtepunten van het repertoire van de Britse postpunk band.

Zondag 12 mei: Manfred Mann’s Earth Band
Met meer dan 50 jaar ervaring in de muziek heeft Manfred Mann alle grote veranderingen in de industrie meegemaakt. Hij heeft zijn carrière meerdere malen succesvol opnieuw uitgevonden: tijdens de pop-golf in de jaren ’60, daarna experimenterend met zware jazzrock, waarna hij vervolgens een progressieve band oprichtte: Manfred Mann’s Earth Band. De band stond in '77 als hoofdact op Pinkpop en had grote hits als ‘Joybringer’ ‘Blinded by the Light’ en ‘Davy's on the Road Again’. De live optredens van Manfred Mann’s Earth Band staan bekend als steengoed en hebben inmiddels een cultstatus bereikt.

Vrijdag 17 mei: Glennis Grace
In 2018 heeft Glennis Grace letterlijk en figuurlijk haar grenzen verlegd. De zangeres was dé verrassing van America's Got Talent en op het moment verkoopt ze alle grote zalen uit met haar Whitney Houston-tribute. Haar nieuwe clubtour, met eigen band, is het startsein om nog meer van Glennis te laten zien: persoonlijker, toegankelijker en met meer eigen muziek. Vandaar de toepasselijk titel ‘Meer van Mij’.

Zondag 19 mei - Victorie Sunday Sessions
De beste soul, funk en jazz op de zondagmiddag! Waan je in de setting van een sfeervolle club met tafels en stoelen, waar je iedere editie kunt genieten van een bijzondere gast en de vaste huisband bestaande uit ras muzikanten Aron Raams (Gare du Nord), Stef de Hond (Gare du Nord), Jens Dreijer en Marc Schenk (Gare du Nord). Deze editie van Victorie Sunday Sessions verwelkomen we Leona Philippo. De zangeres brak in 2012 door toen zij het derde seizoen van The Voice of Holland won. Zij deelde onder andere het podium met sterren als Candy Dulfer en Lionel Richie. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een prachtige muzikale middag van te maken!

Vrijdag 31 mei – The Yung ft. Bizzey
The Yung is dé nieuwe hiphop- en r&b-clubnacht van Alkmaar. Een nacht voor liefhebbers van alles wat met hiphop te maken heeft met dikke live-acts, de beste dj’s, kunst, fashion en dans. The Yung combineert grote hiphop-acts met aanstormend talent. Op deze eerste editie hebben we niemand minder dan Bizzey en S10 live op het podium. Bizzey heeft de Midas Touch en alles wat hij aanraakt verandert in goud met honderden miljoenen streams als bewijs. Hij werkte met de hele scene samen en scoort hit na hit na hit.

Meer informatie over het volledige programma van Podium Victorie is te vinden op www.podiumvictorie.nl. Tickets zijn te bestellen via de website of bij de kassa tijdens openingstijden.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00