LANGEDIJK - De 19e editie van Indian Summer Festival in Langedijk heeft deze zaterdag meer dan 17.500 bezoekers getrokken. Op deze zonovergoten festivaldag genoten de bezoekers van optredens van onder andere Ronnie Flex, Golden Earring, Famke Louise en afsluiter Scooter. Indian Summer Festival wordt in 2020 gehouden in het weekend van 26 en 27 juni.

Indian Summer XL
Indian Summer Festival heeft in 2019 de nadruk gelegd op de ouderwetse zaterdag 29 juni. Op deze dag pakte Indian Summer extra groot uit: meer artiesten op de line-up dan ooit, meer area's waaronder een Apres Ski Winter-Wonderland en een reuzenrad. Op veler verzoek kwam er een open-air main stage. Daarnaast was er een speciale camping weekender met preparty op de vrijdag.

Open Air Mainstage
Kraantje Pappie zette de sfeer al goed neer door een stevig optreden aan het begin van de dag op de nieuwe open air mainstage, waar ook Ronnie Flex & Deuxperience even later het hele veld aan het dansen kregen in de zon. Ieders favoriete ski-leraar Der Rudi en zijn vaste DJ Size Does Matter lieten het in hun vergrote après-ski bar midden in de zomer bijna sneeuwen van het zweet. Nick en Simon speelden voor het tweede jaar op rij hun Nederpop-klassiekers op het hoofdpodium en Golden Earring maakte er een geweldige greatest hits-show van. Onder meer Famke Louise en Bizzey overtuigden op de Turn Up Stage. Afsluiter Scooter maakte er een legendarische show van met al zijn hits. De Duitse technoband gaf Indian Summer Festival 2019 een knallend einde.

Preparty
Voor de echte party animals introduceerde Indian Summer Festival dit jaar iets nieuws: een camping weekender met exclusieve pre- en afterparties: Deepend, Frenna,Daredevils en Stef Ekkel gaven spetterende optredens tijdens de preparty op vrijdag 28 juni. De feesten op Camp Twilight Zone werden gehost door De Jongens Van Het Feest.

Smeerbeheer
Met temperaturen rond de 29 graden nam de organisatie extra warmtemaatregelen. Door middel van onbeperkt gratis water, extra schaduwplekken en zonnebrand-smeerteams van het KWF Kankerbestrijding werden bezoekers beschermd tegen de brandende zon. 10 jaar

Bekerstreet
De vrijwilligers van Bekerstreet beleefden een jubileum: voor het tiende jaar op rij waren zij aanwezig om bekers in te zamelen. Dit jaar stapte de organisatie van Indian Summer Festival over op PET-bekers die beter recyclebaar zijn, wat het inzamelen nóg belangrijker maakte.

Foto's van Indian Summer Festival zijn te vinden via

flickr.com/photos/indiansummernl