HEERHUGOWAARD - Van vrijdag 14 t/m zondag 16 september vindt alweer de zevende editie van het Coolpleinfestival plaats op het Coolplein in Heerhugowaard. Hét moment voor culturele amateurverenigingen uit Heerhugowaard en omstreken om zich aan het publiek te presenteren en het nieuwe culturele seizoen in te luiden. De inschrijving voor de verenigingen is vanaf nu geopend.

Dit jaar krijgt het Coolpleinfestival een extra feestelijk tintje ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Cool. Bovendien openen we het festival al op vrijdagavond in plaats van zaterdagmiddag. Het Coolpleinfestival vormt de feestelijke afsluiting van de jubileumweek van Cool en is tevens het startpunt voor het nieuwe culturele seizoen!

Tijdens het festival kunnen muziekverenigingen, ensembles, dansgroepen, kunstenaars en andere amateurverenigingen op diverse podia optredens en presentaties verzorgen. Er zijn ook optredens van stand-up comedians en bands, en verschillende theaterpreviews van voorstellingen die later in het seizoen bij Cool te bezoeken zijn.

Het Coolpleinfestival is een initiatief van Stichting CAM en Cool kunst en cultuur. Voor het festival werken zij samen met diverse andere lokale partijen.

Opgeven?

Amateurverenigingen of -groepen die willen optreden tijdens het Coolpleinfestival 2018 kunnen zich t/m 16 maart 2018 aanmelden via www.coolpleinfestival.nl. Voorwaarde voor deelname is dat de groep afkomstig is uit Heerhugowaard of leden heeft die in Heerhugowaard wonen. Na aanmelding ontvangt de inschrijver uiterlijk 15 juni 2018 verdere informatie omtrent definitieve deelname aan het Coolpleinfestival. Naast amateurverenigingen zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die tijdens het Coolpleinfestival willen helpen achter de schermen.

Aanmelden als vrijwilliger kan door een mail te sturen naar secretariaat@camhhw.nl.