(Foto: Bob Berghuis, Bonozeka 2013)

Op 19 en 20 december organiseert Cool kunst en cultuur voor de vierde keer het BoNoZeKa Festival, een tweedaags bandjesfestival in Heerhugowaard. De inschrijving is nu geopend voor alle bands die willen optreden tijdens dit festival.

Boven Noordzeekanaal
De naam van het festival verwijst naar ‘boven het Noordzeekanaal’. Alle bands, beginnend of gevorderd, van ‘boven het Noordzeekanaal’ zijn welkom om hun muzikale bijdrage te leveren aan het BoNoZeKa Festival.

Enige voorwaarde is dat de bands voornamelijk eigen werk spelen.

Veertig bands

Tijdens het tweedaagse festival wordt in alle hoeken en gaten van Cool opgetreden. Natuurlijk in de theaterzaal, maar ook in het café en zelfs het atelier. Cool kan daardoor ruimte bieden aan zeker veertig bands.

Geen strenge selectiecriteria

Het BoNoZeKa Festival is een laagdrempelig festival. Er zijn geen strenge selectiecriteria voor bands die willen optreden. Daarmee wil BoNoZeKa een tegengeluid bieden aan allerlei wedstrijden waarbij strenge eisen worden gesteld aan de deelnemende muzikanten. Het voornaamste doel van het festival is het bieden van een podium aan bands.

Afsluiting
Beide avonden wordt het festival afgesloten door een opkomende band. Vorig jaar viel de eer te beurt aan de inmiddels landelijk bekende Jett Rebel. Dit jaar zal de vrijdagavond worden afgesloten door Afterpartees. Op zaterdag is Taymir de afsluitende band met hun authentieke pop songs in de beattraditie van de 60's.

Ook optreden?

Speel je in een band, woon je boven het Noordzeekanaal en wil je optreden tijdens het BoNoZeKa Festival? Meld je dan voor 23 november aan via het inschrijfformulier op www.coolkunstencultuur.nl.