HEERHUGOWAARD - Op woensdag 17 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur, organiseert Bibliotheek Kennemerwaard een educatiemiddag voor het Primair Onderwijs. In de ontspannen en verrassende omgeving van De Telefooncentrale in Alkmaar kun je luisteren naar Martijn Hensgens van volvanleren.nl en meedoen aan interessante workshops. Deze middag is bedoeld voor directeuren, intern begeleiders, leescoördinatoren, ICT coördinatoren en andere geïnteresseerde leerkrachten. Kan je niet om 13.00 aansluiten geen probleem je kunt de hele middag instromen.

Keynote spreker
Het programma start met een lunch, waarna keynote spreker Martijn Hensgens zijn verhaal doet. Martijn is senior adviseur van www.volvanleren.nl en heeft onder andere de opleiding Vol van Lezen ontwikkeld waarbij wordt gekeken naar het aanbieden van lesdoelen van verschillende vakken vanuit kinderboeken.
Meer informatie over Martijn en Vol van lezen is te vinden op www.volvanleren.nl.

Workshops
De middag wordt vervolgd met workshops binnen 3 routes waartussen je vrij kunt bewegen: digitale geletterdheid, leesplezier en leesmotivatie, samen doorontwikkelen. Per route zijn er twee presentaties of workshops.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vanaf 13.00 tot 16.30 uur verschillende informatie- stands te bezoeken waar consulenten van de Bibliotheek op School en BoekStart in de Kinderopvang programma’s en activiteiten presenteren en in gesprek gaan met bezoekers.

De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje zodat je nog door kunt praten en meer informatie kunt vragen over onderwerpen die wij als Bibliotheek Kennemerwaard kunnen aanbieden of waar we bij kunnen ondersteunen.

Aanmelden
Wil jij je ook laten inspireren? Je bent van harte welkom op woensdag 17 oktober bij de Telefooncentrale Alkmaar, Koelmalaan 350, 1812 PS Alkmaar. De toegang is gratis (inclusief lunch). Je kunt je aanmelden door te mailen naar po@bknw.nl.

Voor een overzicht van het volledige programma kijk op www.bibliotheekkennemerwaard.nl