HEERHUGOWAARD - Met zijn geëlektrocuteerde kapsel, zwarte ducttape over zijn mond en een ontwapenende fantasie windt Sam Wills de zaal om zijn vinger. Hij stond in 2016 in de finale van America’s Got Talent en online werden zijn filmpjes meer dan 51 miljoen keer bekeken. De 41-jarige Nieuw-Zeelander heeft nationaal en internationaal al vele prijzen gewonnen met zijn unieke act als mimespeler, en op 22 januari is hij te zien bij Cool. Mime saai? Bij Sam Wills echt niet!

Pure theatermagie
“Eindeloos inventief, verschrikkelijk grappig. Sublieme waanzin”, aldus uitgaansmagazine Time Out. Enkel met gebruik van mime mét geluid en stand-up zónder taal weet hij de harten van zijn toeschouwers te veroveren. Hij beschikt over een uitzonderlijke motoriek, die doet denken aan de vader van de mime, Marcel Marceau, en een ontwapenende fantasie, die hij gemeen heeft met Charlie Chaplin. Beide kwaliteiten laat hij los op allerlei objecten, die hij ter plekke in elkaar knutselt, om er vervolgens iets totaal onverwachts mee te doen.

In deze nieuwe show is de sportieve medewerking van het publiek een belangrijk ingrediënt, evenals muziek, geluidseffecten en een heerlijke portie verbeeldingskracht. NRC Handelsblad zag Wills tijdens een van zijn vele shows op het Edinburgh Festival Fringe: “Hij creëert pure theatermagie, puttend uit een Chaplineske verbeelding.” Deze voorstelling is een ware belevenis voor jong en oud(er)!

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Na afloop nog even napraten over deze bijzondere voorstelling in ons gezellige Café Cool? Dat kan! Reserveer dan het Nagenietarrangement voor slechts €6,50 p.p.