Ondanks dat de weergoden ons niet helemaal goed gezind waren, met name op het Stadsplein toen de Sint daar arriveerde, was over het geheel genomen de intocht in Heerhugowaard een succes. Op het Stadsplein waar het toch talrijke publiek, jong en oud, op af was gekomen en genoten van de klimpieten die met verve allerlei stunts uithaalden en de gezellige muziek begeleid door een uitstekende DJ en een optreden van de twirlvereniging Boomtoppers, kon de regen geen spelbreker zijn mede omdat er ook droge momenten waren.

Na een welkoms woord van de Burgemeester ging het hele gezelschap het winkelcentrum Middenwaard in. Hier was het een drukte van belang en een ieder kreeg ruime aandacht van de Sint en zijn Pieten. Opvallend was dat een groot aantal medelanders aanwezig waren en ook zij, jong en oud, genoten zichtbaar en wilden zonder uitzondering op de foto met uiteraard Sint en Piet(en). Zelfs een jonge dame uit China kon er niet genoeg van krijgen. De van haar genomen foto's zouden richting thuisland gaan. 

Hoe mooi is dat de Heerhugowaardse Sinterklaas bekend wordt in China........ Op het Pietenplein werd door de Sint en de Burgemeester een openingshandeling gedaan en het ook daar talrijke publiek zong van harte een paar bekende Sinterklaastoppers. Dit tot groot genoegen van de Sint. Hierna vervolgde hij zijn tocht door Middenwaard waarna één maal op zijn boot gezeten, ging het naar Centrumwaard. Ook hier weer een leuk optreden van de twirlvereniging Boomtoppers en een behoorlijke publieke belangstelling. De intocht werd afgesloten in Grand Café De Heeren waar dik 100 kinderen de Sint  een welkoms hand(je) gaven.

Niet onvermeld mag blijven dat de samenwerking Met Day en Nite events in Middenwaard zeer goed is bevallen. Zij waren verantwoordelijk voor de inrichting van het Pietenplein. Ook de nieuwe opzet van de intocht en het aanpassen van de route kwam goed over.