VENHUIZEN - Op 22 september 2017 speelt organist Johan den Hoedt op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. Het programma voor deze avond zal bestaan uit stukken van o.m. Bach, Dark, Franck, Vierne, Vermeulen en Andriessen.

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaardt als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Thans volgt Johan lessen bij Cor Ardesch te Dordrecht. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK, alwaar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.

Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam) en speelt hij regelmatig middagdiensten in de Maranathakerk te Werkendam.

Johan geeft regelmatig orgelconcerten, daarnaast treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Mannenkoor ‘Rotterdam-Zuid’, Christelijk Gemengd Koor ‘De Slagsingers’ te Barendrecht, Protestants Kerkkoor I Believe’’ te Boskoop, Mannenkoor ‘Onderling Genoegen’ te Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid te Dordrecht. Hij geeft ook orgel- en pianoles.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt € 10 – kinderen tot 12 jr. € 5. Verdere informatie: orgel.venhuizen@gmail.com en www.zingenenzo.com