HEERHUGOWAARD/'T KRUIS - De opbouw van de tiende editie van de RadioNL Zomertoer Heerhugowaard is inmiddels in volle gang op de IJsbaan in 't Kruis. Komende zondag staat het complex weer volledig in het teken van het Nederlandstalige meezingfestijn met optredens van o.a. René Froger, Tino Martin, Frans Duijts, Samantha Steenwijk, Donnie, Yves Berendse en Wesly Bronkhorst. "Een absolute top line-up en daar zijn wij heel blij mee", aldus organisator Joost de Vries.


De Heerhugowaardse volkszanger staat al sinds de eerste editie in 2012 aan de wieg van de komst van de RadioNL Zomertoer in Heerhugowaard. "De eerste drie jaren gebeurde dat nog op het Stadsplein, maar inmiddels voelen wij ons hier alweer voor het zevende jaar thuis in 't Kruis". Daar tussen zaten wel twee jaar onderbreking vanwege de coronapandemie.

De Vries kijkt uit naar de speciale jubileum-editie: "Het is natuurlijk schitterend dat wij uitgerekend bij deze tiende editie zoveel topnamen op het podium krijgen. RadioNL bepaalt jaarlijks wie er komt en dat is altijd tot een paar weken voor het evenement nog wel spannend welke namen acte de presénce zullen geven, maar elk jaar staan er gegarandeerde toppers. Verleden jaar stonden bijvoorbeeld nog Jan Smit, Frans Bauer en Wolter Kroes op het podium in 't Kruis. Met de al genoemde namen staan er totaal 26 bekende Nederlandse artiesten op het programma. Het wordt gegarandeerd weer een feest voor jong en oud en dat ook nog eens met gratis toegang."


Naast de geweldige muzikale line-up en optredens, biedt Zomertoer ook kinderactiviteiten om ervoor te zorgen dat jonge festivalgangers zich geen moment vervelen. Er staat een zweefmolen, men kan kinderschminken met glitter-tattoos en er is een speeltuin zodat ook de kleintjes een leuke dag kunnen beleven. Om de toegankelijkheid verder te vergroten, zal er een shuttlebus rijden van de firma Van Diepen die heen en weer pendelt tussen station Heerhugowaard en de ijsbaan in 't Kruis.

De Vries roemt de jarenlange samenwerking met RadioNL. "Het is een feest om gezamenlijk elk jaar weer een dergelijk gratis evenement neer te zetten, maar dat kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers en sponsoren. Wij danken dan ook de Gemeente Dijk en Waard, maar ook sponsoren als Stammis Verhuur, J. Schut Reinigingsstechniek, La Bella Lavanderina en ECS Livestock BV".

De 10e RadioNL Zomertoer Heerhugowaard begint komende zondag 2 juli om 12.00 uur met optredens van:

René Froger, Tino Martin, Frans Duijts, Django Wagner, Peter Beense, Donnie, Samantha Steenwijk, John West, Monique Smit, Wesly Bronkhorst, Vinzzent, Pascal Redeker, Senna, Danny Froger, Gebroeders Ko, Jeffrey Kuipers, Helemaal Hollands, Yves Berendse, Ronnie Ruysdael, BENR, Jaman, Bastiaan Ragas, Rutger van Barneveld, Sven Versteeg, Maxim Froger en Joost de Vries.


Kijk voor meer info op: https://www.zomertoerhhw.nl/

Op de foto vanaf rechts Joost de Vries, Hans de Vries en André Gongrijp van de Stichting Zomertoer Heerhugowaard tijdens de opbouw van het evenement.