HEERHUGOWAARD - Het bestuur van de Stichting Regionale Archeologie Gheestmanambocht (RAG) heeft voor zaterdag 23 juni 2018 weer een Kerk-Kroeg-Kerkmeer-excursie georganiseerd, dit keer naar de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude en de Allemanskerk in Oudkarspel.

Er zal ook speciale aandacht uitgaan naar de kerkhoven van beide kerken, ook gezien vanuit archeologisch perspectief.

U wordt om 10 uur met koffie of thee ontvangen door gastheer/gids Jan A. de Jong in de Kooger Kerk of/en de “Rode Steen” in Zuid-Scharwoude. Om 11.15 uur vertrekt u vandaar met eigen vervoer naar de Allemanskerk in Oudkarspel, waar we vanaf ca. 11.30 tot 12.45 uur verblijven o.l.v. van gids Chris Polhuis.

Daar zal ook ons bestuurslid Ger Kalverdijk iets vertellen over het zgn. Kerkmeertuinenplan, een mogelijke functieuitbreiding van het Kerk- en Dergmeerensemble met een educatief heempark voor oude en nieuwe groentegewassen, vergeten boerenbloemen en kruiden, imkerij, laagstamfruit, pluk- en vlindertuinen op biologische basis.

Na de kerk en een interessante wandeling door de Luizeknip zien we elkaar weer tussen ca. 13 en 14 uur in het historisch café De Knip. De koffie of thee is daar op rekening van RAG, maar men kan daarnaast ook een broodje eten op eigen rekening.
In het café zal Björn de Vries ons de historie vertellen van zijn K&D-gemaaltje, waar hij vervolgens om ca. 14.15 uur de diesel zal starten. Aan opvolgende kleine groepen zal hij daarbij een toelichting geven tot het einde van de Kerk-Kroeg-Kerkmeer-excursie om ca. 15 uur.

Men kan bij deze excursie ook een dagdeel meemaken en al of niet de Knip-lunch gebruiken.

Inschrijving voor de excursie is wenselijk vóór 16 juni via e-mail info@rag-archeologie.nl (vermeld daarbij behalve uw naam en het aantal personen ook of u deelneemt aan het ochtend- en/of het middagprogramma en of u de lunch gebruikt in café De Knip) of via het aanmeldingsformulier op onze website (www.rag-archeologie.nl).