LANGEDIJK - Op de Schuitenhelling is een feestje gepland. We vieren dan de honderd-vijfentwintigste verjaardag van `t Kofschip.

Een schip met een unieke levensloop dat zeer compleet gedocumenteerd is. Naast `t Kofschip uit 1893, zijn meer Langedijker schepen te zien, uit diverse perioden. De Westfries en Trio 4 uit 1922, ieder met hun eigen verhaal, maar ook vooral dat gezamenlijke “Langedijker” verhaal. De Geestman, replica van een houten Damschuit geeft een goed beeld van hoe er voor 1900 met houten schepen gezeild werd.

Ook is men op de helling actief en wordt verteld hoe het vroeger ging, maar ook nu nog allemaal functioneert. U kunt zien hoe een schip op het droge wordt gezet met een oersterke lier uit 1911. De lier, oorspronkelijk van de overhaal naar Heerhugowaard was net als het pontje ook een belangrijke schakel in de verbinding met Heerhugowaard.

Ook op 30 juni vaart er een pontje tussen Heerhugowaard en de haven van Langedijk. U kunt elk uur opstappen bij de loswal in de Broekerhoek, bij de Krul, aanvang 10.00 uur

Daarnaast is er een kunstexpositie te bezoeken op de helling. Er worden werkstukken geëxposeerd en kunstenaars van o.a. Atelier 6 zijn daadwerkelijk actief bezig met beeldhouwen, keramiek bakken, kleien en schilderen.