ALKMAAR - Komend weekend vindt Kaeskoppenstad weer plaats, wij hebben er zin in!


Staan jullie al in de startblokken?

Momenteel is het team volop bezig om de laatste details te regelen. Zo is de Klokketoren gebouwd op het Waagplein en vanaf vanavond staat de Rode Toren op de Gewelfde Stenenbrug. Verder is het Huys van Leeghwater te bewonderen op de Voordam en rijden wij zaterdag de Leprozenkap op het Fnidsen. Via dit vervoersmiddel werden de mensen met de pest naar een pesthok buiten de stad vervoerd. Ben jij er dit jaar ook bij?

Kaeskoppenstad
Vergeet ook niet om de rest van onze spectaculaire acts tijdens Kaeskoppenstad op zaterdag 2 en zondag 3 juni te bewonderen! Zo zijn de schermers en de vuurspuwer ook dit jaar weer van de partij. Bezoek professor Bombasticus en bewonder zijn reizende laboratorium, of wees nieuwsgierig en bezoek de Latijnse school. Kortom, een dag vol beleving en plezier!
Nieuwsgierig naar het volledige programma? Bezoek dan snel onze website voor het programma:
programma/kaeskoppenstad

De Bonte Stoet
De Bonte Stoet vertrekt om 11.15 uur vanaf het Verdronkenoord. Op de Laat zijn de acts van onze ervaren figuranten te bewonderen, op de hoek bij IJssalon Laan kom je de doodgravers en weeskinderen tegen en bij de Grote Kerk is een spetterende laatst act. Via de Langestraat keert de Bonte Stoet terug naar Kaeskoppenstad. Komt dat zien!
Volg de Bonte Stoet ook op Instagram:
instagram/debontestoet

Kaeskoppenhoroscoop
Hoe leuk is dat, jouw horoschoop geheel in Kaeskoppenstijl! Deze maand aanbod:

Tweelingen 22 mei / 21 juni
Tweelingen staan er om bekend dat ze erg nieuwsgierig zijn, daarom is het erg verstandig om een bezoekje te brengen aan het evenement Kaeskoppenstad! Hier kan je het Beleg van Alkmaar in 1573 meemaken en een bezoekje brengen aan de Latijnse School!

Kaartverkoop
Voorkom een lange wachtrij bij de Rode Toren en koop je kaartje online. Een online kaartje kost maar €4,- waarmee je ook een warm hart toedraagt aan het evenement zelf!
Kinderen tot en met vijf jaar mogen gratis naar binnen, maar dienen wel een toegangsbewijs te tonen. Deze optie kun je kiezen tijdens het bestelproces.
Bestel hier alvast je kaarten:
kaeskoppenstad/ticketverkoop