HEERHUGOWAARD - Tijdens het Pinksterweekend (19, 20 en 21 mei) vieren de 11 leden van Kunstkring Plein 4 het 15 jarig bestaan van hun kunstenaars- club. Dat gebeurt met een gevarieerde expositie in de kerk van Hensbroek.

De exposite is die drie dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 19 mei om 13.00 uur. De officiële openingsspeech wordt gehouden door Eugènie Herlaar en wordt omlijst met muziek door de bekende fluitist Paulus Vis. De expositie is te vinden in de kerk aan de Kerkweg 2 in Hensbroek.

De kunstenaarsgroep toont een zeer uiteenlopende collectie van diverse kunstvormen. Han Beudeker brengt zijn schilderijen in een geabstraheerd kleurig lijnenspel. Peter Groot toont romantisch impressionisme. De schilderingen van Eugènie Herlaar hebben aandacht voor natuur in verstilde sfeer. Dick van der Lippe presenteert portretten en landschappen vol details. Riet Mak geeft vorm aan verfijnde symboliek vol emotie. Yvonne Vredeling schildert het Noord-Hollands landschap in naïeve stijl. Irma van der Zande brengt heel verrassend met pen en penseel beweging in haar werk.

Daarnaast toont Anne Hoogland zijn unieke kleurrijke glasobjecten. Keramiste Vera van der Lingen verbeeldt in speelse vormen mens en dier. Henny Mazurel ziet haar werk als beeldhouwer als een blijvende uitdaging in steen, brons en keramiek. En Pieter Zwaanenburg brengt uniek bronswerk, volgens de ‘verloren-was- methode’.

Deze uitgebreide kunstexpositie is te zien in de Hensbroeker Kerk, Kerkweg 2, op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.