HEERHUGOWAARD - Een taal leren door te zingen is leuk, het zorgt voor nieuwe contacten en het werkt! Speciaal voor anderstalige inwoners van Heerhugowaard en omstreken organiseert Cool eens per maand het evenement Zing 'es. Een uur lang worden er onder leiding van een voorzanger liedjes van bekende Nederlandse artiesten gezongen.

Op zondag 10 maart staat Zing ‘es geheel in het teken van de bloemen in de lente. Voorganger Suzanne Mateysen heeft de mooiste liedjes uitgezocht, zoals Margrietje, Tulpen uit Amsterdam, Een met de bomen, 24 rozen en Een stekkie van de fuchsia.. Iedereen die graag zingt is van harte welkom!

Zingen verbindt
Onderzoek heeft aangetoond dat muziek een goed hulpmiddel is bij het leren van een taal. Maar ook dat kunst en cultuur verbindt. Zing ‘es is daarom tevens een mooie gelegenheid voor oude en nieuwe inwoners om elkaar te ontmoeten. Tijdens eerdere edities van Zing ‘es was het een gezellige smeltkroes van verschillende nationaliteiten, waarbij muziek de verbindende factor was, en taalbarrières geen rol speelden.

Gratis toegang
De toegang voor Zing 'es is gratis. Aanmelden is echter wel gewenst, want er is beperkt plaats. Aanmelden kan online via www.coolkunstencultuur.nl of telefonisch via de servicebalie via 072 534 76 62.