HEERHUGOWAARD - Op dinsdag 23 oktober, van 13.00 – 16.00 uur, kun je meedoen aan een superleuke legomiddag in de bibliotheek in Heerhugowaard. Iedereen die meedoet gaat ontdekken wat je allemaal kan doen met Lego. Je kunt niet alleen bouwen met de blokken van Lego en Duplo, maar je kan er ook robots mee aansturen, gitaar spelen of zelfs een kat te eten geven. Er wordt deze Legomiddag een Mindstorms wedstrijd gehouden. Je mag Lego WeDo uitproberen of een verhaal schrijven met Lego Story Starter.

Lego Mindstorms, WeDo en Story Starter
Het hart van de Lego Mindstormsrobots, is de Mindstorms EV3-steen. Dat is een programmeerbaar Lego-blok. Met de computer maak je een programma dat wordt ingeladen in de EV3. Daarna voert de Mindstorms EV3 de opdrachten uit.

WeDo is programmeerbare Lego. Je bouwt iets van Lego dat je aansluit op de computer of tablet. Met de computer maak je een programma om je bouwwerk tot leven te brengen.

Met Lego Story Starter maak je met behulp van grondplaten, stenen en speciale elementen scènes. Als je klaar bent, kan je jouw eigen verhaal in verschillende stijlen schrijven en daarin beelden van de door jou gemaakte scènes zetten.

Meedoen
Wil je meedoen? Geef je dan op via www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Meedoen is gratis. Je bent van harte welkom op dinsdag 23 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1A.