HEERHUGOWAARD - In een flink aantal vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn tijdens de Kinderboekenweek (3 tot en met 14 oktober) leuke kindervoorstellingen van Het Zoldertheater en een eigenwijze familievoorstelling van Mandy Lodder te zien. Kom je ook gezellig kijken en luisteren?

Op reis met kleine walvis, een theatervoorstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar
Geert van Diepen en Lia Rood van Het Pancrasser Zoldertheater komen naar de bibliotheek met de voorstelling Op reis met de kleine walvis. ‘Waar ga je naar toe?’ vraagt Bea op een dag. ‘Op reis,’ antwoordt Ben. Hij neemt Wallie de walvis mee en samen gaan ze op avontuur. Het tweetal ontmoet een konijn en een koe. En ook een brutale eend die een ballon afpakt. De reis valt niet altijd mee, maar Ben en Wallie houden zich dapper. En dat Bea een oogje in het zeil houdt, is wel zo fijn.
De voorstelling is mee te beleven op zaterdag 13 oktober om 10.00 uur in de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum en ’s middags om 15.00 uur in de bibliotheek in Castricum.
Geert en Lia komen op zondag 14 oktober om 14.30 uur in de bibliotheek Alkmaar Centrum.
Een toegangskaartje kost € 2,50 (begeleiders kopen ook een kaartje).

Eigenwijze familievoorstelling voor kinderen vanaf 4+
Een theatervoorstelling waarin alles mogelijk is! Dromen en vriendschap in verhalen die ter plekke ontstaan. Mandy Lodder maakt een improvisatie- vertelvoorstelling over een prinses of een stoere ridder. Maar het kan zich ook afspelen in de werkplaats van een timmerman of een winkel! Een ding is zeker, we gaan op avontuur tijdens deze vertelvoorstelling waarbij de kinderen worden uitgenodigd om zelf mee te spelen of gewoon lekker te kijken.
Mandy is op zaterdag 6 oktober om 10.30 uur in de bibliotheek in Castricum en diezelfde zaterdag om 14.30 uur in bibliotheek Alkmaar De Mare. Op woensdag 10 oktober om 14.30 uur is Mandy in de bibliotheek in Bergen met haar familievoorstelling.
Een toegangskaartje kost € 1,50 (begeleiders kopen ook een kaartje).

Kinderboekenweek over vriendschap
De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van Vriendschap: ‘Kom erbij!’ Twee weken (3 t/m 14 oktober) om dikke vrienden te worden: op school en natuurlijk ook in de bibliotheek want boeken staan centraal in de Kinderboekenweek. De bibliotheek is extra gezellig in oktober, kom langs voor een van de vriendschappelijke activiteiten. Met én zonder boeken! In de speciale Kinderboekenweekfolder kun je er alles over lezen. Kom jij ook?

Ben je nog geen lid?! Tot 18 jaar is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Schrijf je tijdens de Kinderboekenweek in als lid (zonder inschrijfkosten) en ontvang een vriendschapsbandje en de Kinderboekenkrant samen met een Doeboek (exclusief bij de bibliotheek).

Aanmelden voor activiteiten
Wil je er ook graag bij zijn? Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. Je betaalt met pin.