HEERHUGOWAARD - Per 1 december zal Lineke Kortekaas in dienst treden als directeur/bestuurder van Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Zij volgt daarmee Tina Drijver-Buis en Leo Pot op die sinds juli respectievelijk de rol van interim directeur en interim bestuurder vervulden.

Lineke Kortekaas begon haar carrière als musicus en muziekdocent. Na het volgen van een kunstmanagementopleiding bekleedde zij verschillende (bestuurs)functies in de culturele sector.
Zo was zij o.a. directeur/bestuurder van theater Het Park in Hoorn en van poppodium Luxor Live in Arnhem. Op dit moment is zij directeur/programmeur van theater De Koornbeurs in Franeker, waar ze zich heeft ingezet voor de ontwikkeling van het theater tot een cultureel knooppunt voor de hele regio.

“Het podium maakt deel uit van mijn DNA. Kunst is een van de pijlers voor een betere samenleving en ik wil vanuit mijn gedrevenheid, kennis en ervaring daaraan bijdragen”, aldus de 56-jarige Kortekaas. Susanne Stolte, voorzitter van de Raad van Toezicht van Cool, is zeer verheugd met de komst van Lineke Kortekaas: “Als geen ander weet zij passie voor cultuur te koppelen met een grote kennis van het culturele veld en ervaring in vergelijkbare organisaties. Ik verwacht dat zij in staat is om Cool nog verder te laten groeien op het terrein van de cultuureducatie en als belangrijkste podium van de stad.”