HEERHUGOWAARD - Komende zaterdag in Cafe de Swan te Heerhugowaard, Jimmy's Gang, met muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de loop der jaren.


Jimmy Martin Sterman, Zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met Oa. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als: Blues 66, IBC, Bluesdimension. Later ook met gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.

Erwin Aubroeck op toetsen hammond en zang, als bassisit Cees van de Laarse, bekend van o.a. Brainbox en diverse bekende formaties. Gitarist Pete Becker is een goede bekende uit het Haarlemse Muziekcircuit. Op slagwerk en zang, Pieter Voogt, een voortreffelijke drummer, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff aso.

Samen zorgen zij voor een lekkere verrassend swingende avond. Met een breed repertoir geent op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo, Willy de Ville enz.

Met strakke gearrangeerde covers gecombineerd met eigen werk, zet the Gang een heel eigen sfeer neer. De stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische southern bluesrock sound, afgewisseld met mooie ballads o.m van Kebmo en Willy de Ville.

En natuurlijk gratis entree