HEERHUGOWAARD - Tijdens het derde Cool Bluesfestival op zaterdag 9 juni kun je genieten van swingende optredens van vier Nederlands topbands uit het bluescircuit

Bo Brocken (Big Bo)
Bo Brocken speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum.
Vanavond speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert.

Electric Hollers
Pompende zware baslijnen, drums die donderen en brullen, en gitaarsolo's die je meeslepen naar een andere wereld. Electric Hollers is een rauw dynamisch bluesrock power-trio uit het noorden van Nederland die invloeden mengen van bands als Led Zeppelin,Ten Years After, Santana, B.B. King, The Jimi Hendrix Experience en Grand Funk Railroad.

Livin' Blues Xperience
Livin' Blues Xperience, onder leiding van frontman en medeoprichter Nicko Christiansen, begon in de jaren '70 als Livin' Blues. Hun huidige repertoire bestaat uit Livin' Blues-klassiekers en hedendaagse funky blues en blues rocksongs, hun shows zijn sensationeel en reflecteert hun grenzeloze energie waar ze het publiek keer op keer mee wegblazen.

Henk Pepping Express en gitarist Ruben Hoeke
Rock ’n Roll, Blues, Boogie Woogie: Peppings muziek is altijd opwindend. Pepping speelt piano, mond-harmonica en zingt. Met de energie van een bolbliksem en de snelheid van en intercity dendert de Pepping Express door het repertoire van Blues, Boogie Woogie en Rock ’n Roll. Speciaal voor het Cool Bluesfestival wordt de band aangevuld met gitarist Ruben Hoeke.