ALKMAAR - Het aftrappen van een clubtour voor "eigen publiek" is voor Maan een groot succes gebleken. De 23-jarige zangeres stond afgelopen vrijdag met band in Podium Victorie om het publiek kennis te laten maken met haar nieuwe tour en album, en slaagde ruimschoots in die missie.


Het succesverhaal van Maan de Steenwinkel kent op dit moment geen grenzen. Het meisje dat op 18-jarige leeftijd "The Voice of Holland" won is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen en volwaardige zangeres die een reeks aan hits en successen achter haar naam heeft. Eind januari bracht ze haar album "Onverstaanbaar" uit welke vanuit het niets op 1 binnen kwam in de Nederlandse Album Top 100. Binnen een week behaalde het album de goudstatus en verder ontving de zangeres deze maand een Edison voor de beste Pop Single van 2019.

Kwetsbaar
Hoewel het album dus net 3 weken uit is bleek het veelal jonge publiek in Podium Victorie de nummers stuk voor stuk te kennen, en mee te zingen. Nadat de menigte eerst is opgewarmd door de frisse hiphop van Fokke Simons, deze tour vaste gast van de zangeres, krijgt men waar voor hun geld als zij in maagdelijk wit het Alkmaarse poppodium betreedt. Waar Maan zich op het album kwetsbaar opstelt over o.a. haar breuk met Tony Junior en de fase van het volwassen worden doet ze dat op het podium ook. Vanaf de eerste tonen van de titeltrack van het album blijken haar vocale kwaliteiten waarin ze moeiteloos van laag naar hoog gaat en het publiek met alle nieuwe nummers weet te boeien. Hierbij wordt zij ondersteund door een vierkoppige band en twee danseressen die elkaar qua timing perfect aanvoelen. Maan laat zich trouwens zelf ook dansend niet onbetuigd en toont haar fitheid door volop mee te gaan in de prima choreografie.

Hits

De euforie wordt nog groter als zij haar grote hits voorbij laat komen en bij "Zo kan het dus ook" gaat het publiek helemaal los. Als ze bij haar laatste mega-hit "Ze huilt, maar ze lacht" even de tekst kwijt is neemt de menigte dit moeiteloos over en Maan is dan ook dankbaar dat ze deze clubtour met negen uitverkochte shows mag aftrappen in Alkmaar. 'Ik ben opgegroeid in Bergen en ging naar school in Alkmaar dus dit voelt als thuiskomen', aldus de zangeres die in het publiek regelmatig bekenden herkent en zelfs even het podium ophaalt om special voor te zingen.

Na een ruim uur sluit ze af met haar twee superhits die ze maakte met Ronnie Flex, "Blijf Bij Mij" en uiteraard "Hij is van Mij" welke in 2019 in samenwerking met kris kroos Amsterdam, Tabitha en Bizzey de top van de hitlijsten haalde. De menigte geniet met volle teugen om vervolgens dankbaar naar huis te gaan. Een dankbaarheid die Maan ook toont bij de nog langdurende signeersessie in Victorie en via haar social media. 'Dank je wel Alkmaar voor het warme bad waarin wij terecht kwamen. Wat hebben wij keihard genoten en gedanst', aldus de zangeres.