ALKMAAR - Sinds 1998 wordt in Podium Victorie (voorheen Atlantis) maandelijks de langstlopende popquiz van Nederland georganiseerd. Afgelopen maanden gebeurde dat via een succesvolle livestream, maar vanaf donderdag 30 juli kunnen bezoekers weer gezellig aanschuiven aan een van de tafeltjes in de grote zaal.


Langstlopende popquiz van Nederland
Sinds 1998 komen muziekliefhebbers maandelijks op de donderdagavond bijeen om zich te buigen over geluids- en beeldfragmenten uit verschillende muziekgenres, onherkenbaar gemaakte platenhoezen en jeugdfoto's van popsterren. Naast een gezellige avond uit maken bezoekers ook nog eens kan op mooie prijzen.

Met wisselende presenterende teams en verschillende themarondes is elke quiz weer anders. Donderdag 30 juli zal team Pop in de Kop de presentatie op zich nemen. Voor de terugkeer van de quiz in Victorie hebben ze een speciale zomereditie gemaakt.

Organisator Roald Kuijs is sinds 2000 vaste bezoeker van de quiz. De afgelopen 12 jaar organiseert hij zelf de popquiz en zorgt hij ervoor dat er elke maand een verse editie op de planken staat.

Een coronaproof avondje uit
De grote zaal van Victorie is sfeervol ingericht met tafeltjes voor 2 personen conform alle richtlijnen van het RIVM. Om 20:00 gaat de zaal open en kun je met een hapje en drankje op tafel genieten van een avondvullende quiz. Bezoekers kunnen voor 5 euro per persoon deelnemen aan de quiz. Tickets zijn te bestellen via www.podiumvictorie.nl.