ALKMAAR - Aanstaande zaterdag en zondag worden in Alkmaar wederom de Noord-Hollandse Modelspoor Dagen (NMD) gehouden.

Dit evenement trekt inmiddels treinliefhebbers uit heel Nederland, zowel deelnemers als bezoekers. De organisatie is in handen van vier verenigingen uit de provincie Noord-Holland.

De organisatoren verwachten dit jaar meer dan drieduizend bezoekers. ,,Elk jaar komt er meer publiek. Niet alleen uit de directe omgeving, maar ook uit Brabant en Groningen. Dat zijn de echte hobbyisten. Omdat we ook veel attracties voor de jeugd hebben, maken hele families er gezellig een dagje uit van. Kinderen mogen zelf met sommige treintjes, zoals de locomotief Thomas rijden, of bouwen met Lego hun eigen trein. Dit jaar hebben we er weer ruim 350 vierkante meter bij en gaan we over de grens van 2000 vierkante meter expositie- en beursruimte. De totale raillengte nadert al gauw de kilometer.’’ Dit jaar doen zes gastverenigingen mee. Die zorgen voor de nodige diversiteit.

Zo komt er dit jaar Fantasia Zoo, waar modeltrein en dierentuin samen gaan. Een andere baan bootst het Ertsgebergte na. Het Hollandse polderlandschap komt tot leven door de oude tramlijn die Alkmaar met Warmenhuizen en Schagen verbond. Er zijn kolengestookte stoomlocomotieven en radiografische bestuurde modelvrachtwagens.
Nieuw zijn de lezingen over het ontstaan van de spoorwegen, met name in Noord-Holland en het digitaliseren van de eigen modelbaan. Ook dit jaar zijn er workshops: o.a. 3-printer en landschapsbouw. De beurs omvat bijna tweehonderd meter tafellengte.

De Noord-Hollandse Modelspoor Dagen op za. 3 en zo. 4 maart van 10.00 tot 16.00 uur.
Toegang 4 Euro, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.

Voor kortingsbonnen en meer informatie zie: www.noordhollandsemodelspoordagen.nl