HEERHUGOWAARD - Vrijdag 14 juni zal de Amsterdamse band Mankes haar nieuwe album Chant presenteren in Het café van JC Kompleks aan de Beukenlaan in Heerhugowaard. Om 20.00u gaan de deuren openen voor publiek.


Mankes zal dan ten overstaande van publiek nummers van het nieuwe album ten gehore brengen. Chant is het vierde album van de in 2013 opgerichte band van Selma Peelen en Johan Visschers. De titel van het album geeft een goede indicatie van het soort muziek dat Mankes maakt: filmisch, hypnotiserend, melancholisch, doorspekt met invloeden uit de folk en de fado, gezongen met heldere stem en een duister rauw randje er omheen. Een avond Mankes is een avond doorbrengen in een gedroomde magische wereld.


Ondanks dat ze op uiteenlopende podia hebben gestaan in zowel binnen- als buitenland, kiest Mankes ervoor hun nieuwe album toch vooral eerst in Heerhugowaard te presenteren. De programmamakers van The Basement – Compleet FM en Heerhugowaard A Life - zullen ter plaatse uitzenden. The Basement is een lokaal radioprogramma dat juist een platform wil zijn voor bands met een eigen sound, die minder snel gedraaid worden op grote nationale zenders, en beginnende bands uit de regio. Toegang tot het evenement is gratis en start om 20.00u. Het optreden zal live te beluisteren zijn op zowel Heerhugowaard a Life als Compleet FM.