HEERHUGOWAARD - Theatermaker en presentator Marc de Hond komt op 12 maart naar Cool, met zijn voorstelling Voortschrijdend Inzicht. Deze voorstelling is omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject voor zijn zoon en dochter. Afgelopen jaar is blaaskanker geconstateerd bij Marc en hoewel het inmiddels beter gaat heeft hij geen zekerheid voor de toekomst. Daarom wil hij met dit kunstproject een tastbaar nalatenschap creëren voor zijn kinderen.

Grootste interviewmarathon ooit
Marc is te zien in 29 theaters. Iedere avond wordt De Hond door een andere presentator geïnterviewd over zijn leven. De avond in Cool zal worden gepresenteerd door Frits en Barbara Barend. Ook zullen bekenden van De Hond te gast zijn om samen met hem herinneringen op te halen. De Hond begint de voorstelling met een conference over het afgelopen jaar. Daarna volgt een gesprek met de presentatoren waarin elke avond een specifieke fase of gebeurtenis in zijn leven centraal staat.

De vorm van blaaskanker die bij De Hond werd geconstateerd heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven. De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.”

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl.
Na afloop nog even napraten over de voorstelling in Café Cool? Dat kan!
Reserveer dan het Nagenietarrangement voor slechts €6,50 p.p.