HEERHUGOWAARD - In 2020 is Café Marlene in Heerhugowaard overgekocht door Fietsvoordeelshop. Toch is er dit jaar met de Tour de Waard op zondag 20 augustus weer een feest als vanouds bij Marlene. Het buitenterras zal geopend zijn, in goed overleg met de gemeente Dijk en Waard.

Dit jaar zal het grootste spektakel ooit zijn met een top programma om van te smullen. Al vele jaren is Tour de Waard het grootste wieler spektakel van Noord-Holland. Het wordt dit jaar voor de 52e keer georganiseerd door Stichting Tour de Waard.

Om 13.00 uur gaan de bierpompen open tot een uur of 23.00. Op het mega overdekte terras van Marlene (gebouwd door Klos Tentenverhuur Zijdewind) begint ook gelijk het fantastische non-stop live programma. Al vele jaren is Marlene "The place to be" tijdens de Tour de Waard. Heel Heerhugowaard en omstreken vragen zich af: "Wie staan er dit jaar allemaal?"

De absolute knaller van dit moment is volkszanger "Marco Schuitmaker" met zijn mega-hit "Engelbewaarder" die onder andere op de line-up staat. Hij heeft zich in 1 klap op de kaart gezet en zijn leven is totaal veranderd.

In een kroeg, festival, kermis, 4 daagse, voetbalstadion, concertzaal; overal wordt "Engelbewaarder" van Marco Schuitmaker meegezongen onder het genot van een biertje. Marco Schuitmaker (24) heeft opnieuw de nummer 1-positie in de Single Top 100 heroverd. Zijn hit Engelbewaarder stijgt deze week voor de derde keer naar de top, meldt samensteller 'GfK'.

De 24-jarige Marco stond eind april en begin mei al twee weken op de eerste plaats met het door Vader Abraham geschreven Engelbewaarder. Begin juni heroverde hij de nummer 1-positie nadat hij drie weken lang genoegen had moeten nemen met een wat lagere notering. Vorige week moest de zanger opnieuw plaatsmaken toen Pornstar Martini van $hirak, Cristian D, Lil Kleine en Boef te sterk was, maar deze week zijn de rollen weer omgedraaid.