ALKMAAR - Rolling Stone noemde hem ooit ‘one of the most influential lyricists of all time.’ Het gaat hier over hiphop legende KRS-One. Op 8 juni komt deze living legend naar Podium Victorie!

De uit New York afkomstige Kris Parker, ook wel ‘The Teacha’ genaamd is niet zomaar een hiphop artiest. Deze pionier, wereldwijd bekend onder het pseudoniem KRS-One (Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone) heeft op meer dan 500 universiteiten gesproken waaronder Harvard, Yale, Princeton en Oxford, is genomineerd voor een Grammy Award en werd met zijn intelligente, bekroonde hiphop albums een inspiratiebron binnen het genre. Zijn teksten worden gekenmerkt door sociale en politieke betrokkenheid.

Halverwege de jaren '80 begon hiphop aan een opmars waar KRS-One als frontman van de groep Boogie Down Productions een belangrijk onderdeel van werd. Nadat de dj van de groep, Scott La Rock, dood werd geschoten ging KRS-One onder zijn eigen naam verder en drukte hij met zijn solo album ‘Return of the Boom Bap’ uit 1993 opnieuw een stempel op hiphop, vooral dankzij de single 'Sound of da Police'. De kenners weten dat hij meer classics op zijn naam heeft, waaronder ‘MC’s Act Like They Know’, ‘Mortal Thought’ en ‘Step Into A World (Rapture’s Delight)’.

KRS-One bleef in de loop van de jaren optreden en albums uitbrengen en is altijd trouw gebleven aan de inhoud van zijn lyrics en beats. ‘The Philosopher’ live aanschouwen is een intense ervaring. Met zijn urgentie, jarenlange ervaring en onovertroffen energie stelt deze legende nooit teleur!

Het concert van KRS-One vindt plaats op 8 juni. Tickets voor deze avond kosten €25,20 en zijn te bestellen via de website www.podiumvictorie.nl of aan de kassa (à €26,-) tijdens openingstijden. De deuren gaan om 19:00 open.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl