HEERHUGOWAARD - Lisa Timmerman verzorgt op maandagavond 29 oktober een lezing over veenontginning in Heerhugowaard. De lezing is in de bibliotheek in Heerhugowaard en begint om 20.00 uur. Zo’n duizend jaar geleden werd het veen in West-Friesland ontgonnen en voor landbouw in gebruik genomen. Hoe ging dat in zijn werk en welke sporen zien we vandaag nog in het landschap terug? Lisa Timmerman vertelt over de ontginnings- en bewoningsgeschiedenis in West-Friesland.

Middeleeuws veen in de zeeklei van West-Friesland. Lange tijd was West-Friesland grotendeels met veen bedekt. Zo’n duizend jaar geleden werd het veen in een deel van West-Friesland ontgonnen en voor landbouw in gebruik genomen. Welke problemen kwamen de ontginners tegen en welke oplossingen zochten zij? Welke sporen van de middeleeuwse ontginning zien we tot op de dag van vandaag nog in het landschap terug?

Deze lezing is een activiteit van het Platform Erfgoed Heerhugowaard.

Aanmelden
U bent van harte welkom op maandag 29 oktober in de bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1A. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,-. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in de bibliotheek tijdens openingstijden (u betaalt met pin).