HEERHUGOWAARD - In het voorjaar werd er een dikke streep door dit festivalseizoen gezet en ook Mixtream slaat een jaar over. Op 30 augustus zou de twintigste editie van het Heerhugowaardse festival plaatsvinden en om dit gedenkwaardige feit niet stilletjes voorbij te laten gaan is er een digitaal festival met dj's en bands.

Om toch een beetje Mixtream te vieren is er hard gewerkt aan een online editie: Mixtream Festival Online zal op zondag 30 augustus op diverse kanalen worden uitgezonden. Kijkers krijgen optredens en interviews te zien, kunnen met elkaar chatten en kunnen deelnemen aan de popquiz met mooie prijzen.

Natuurlijk is er een mooie mix van muziek. Singer-songwriter Rose Marin (foto) speelt op de plek in waar het hoofdpodium normaal staat. Vanuit Kompleks zie je de metalband Bloid, het troubadour-gezelschap La Nique en het electro- en techno-experiment Knipøg. Natuurlijk komt er een hardcore DJ aan bod en net als op een gewone editie van Mixtream bepaal jij welke muziek je wilt horen.

Bekende Heerhugowaarders als kunstenaar Johannes de Boom en wethouder John Does spreken over cultuur en Mixtream en je kunt natuurlijk meespelen met de de Mixtream Popquiz. Instructies om online je antwoorden in te sturen komen op facebook.com/mixtreamfestival te staan.

Natuurlijk gaan we er vanuit dat er in 2021 weer een écht festival is: een knallende twintigste verjaardag!

Mixtream Festival Online is op zondag 30 augustus vanaf 15:00 te volgen op facebook.com/mixtreamfestival en youtube.com/mixtream