HEERHUGOWAARD - Uit een grote hoeveelheid inschrijvingen zijn lokale bands, rappers en DJ’s geselecteerd om een festivalplek op de achttiende editie van het Mixtream Festival te veroveren. De wedstrijd wordt gehouden op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei in J.C. Kompleks te Heerhugowaard. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 26 augustus in recreatiepark Rosarium in Heerhugowaard.

In de contest strijden de volgende bands om een optreden op het festival: 3 Point Landing, Catwise, Tea Rex, yoanne, Moor Park, Troubleshot en Babooshka. Ook de hiphop-acts Zero Sept Deux, Shayan en Acright & Gilly doen mee in de band-categorie. De DJ's die meedoen zijn Lurdi, KORTEZ, Sander Bottaio, OneArmed, Merow, DJV, DJ RCG, Embraise, Nomochi en Mad Hatter.

Aan het einde van de twee avonden zullen er vier winnaars bekendgemaakt worden: zowel het publiek als de jury’s kiezen hun favoriete band en dj. Fans kunnen nu al hun stem uitbrengen op de Facebook pagina van Mixtream. De band én de DJ met de meeste online stemmen, ontvangen een bonus van 15 stemmen bovenop de publieksstemmen die zij op de avond zelf ontvangen.

De verdeling van de bands, rappers en DJ’s over vrijdag 18 en zaterdag 19 mei is te vinden in het Facebook-event op facebook.com/MixtreamFestival. De winnende bands en DJ’s krijgen naast het optreden op het festival, een Social Media workshop en een masterclass van een professionele muzikant en DJ aangeboden.

Datum: Vrijdag 18 april en zaterdag 19 mei 2018
Plaats: J.C. Kompleks, Beukenlaan 1a, Heerhugowaard
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur