HEERHUGOWAARD - De laatste zondag van augustus staat, zoals het hoort in Heerhugowaard, weer helemaal in het teken van Mixtream Festival. Er wordt hard gewerkt aan een editie op volle sterkte met twee podia (live + dance) in het Rosarium Park op zondag 28 augustus. Ook worden de Mixtream Band & Contest in Kompleks en de Mixtream Popquiz in Cool weer georganiseerd. Om te vieren dat Mixtream terug is en om meer blijdschap te verspreiden is het thema dit jaar: & (Peace & Love).


De eerste namen van het programma zijn bekend: op het Dance-podium is dit jaar Nakatomi van de partij. De happy hardcore-act met zangeres Rachel Spier als boegbeeld werd in de jaren '90 bekend met nummers als 'Free', 'Sing' en 'Children of the Night'. Verder zijn de dance-acts DJ Ginia, Melolife, Virato & Joyliana, Merow, Lizz V en Angie Mill aangekondigd.

Op het hoofdpodium treden deze editie de reggae/skapunk-band Starfish, metalband Bloid, rockband Westone en Eminem Tribute-groep BERZERK op. Meer artiesten worden binnenkort onthuld waaronder de headliners van het hoofdpodium. De techniek van de podia wordt door DSL Geluids- & Lichtverhuur verzorgd.

In de aanloop naar het festival vindt de Mixtream Band & Contest plaats op 3 en 4 juni. Artiesten uit de regio kunnen zich nog inschrijven tot 4 mei via https://forms.gle/G2iTMZvhN5hNVnW68 . De hoofdprijs: optreden op Mixtream Festival! De jury en het publiek kiezen 2 live-acts en 2 DJ-acts.

Mixtream draait geheel op vrijwilligers en krijgt deze zomer extra hulp: de cliënten van cluster de Reiger van Esdégé maken unieke kunstwerken voor op het veld. Wie graag mee wil helpen met het festival is van harte welkom om hier aan te melden: https://forms.gle/TkcnjBxcuDo1PWe57

Op zondag 28 augustus vindt Mixtream Festival 2022 plaats in Rosarium Park in Heerhugowaard. De entree is gratis voor alle leeftijden. Om 13:00 uur starten de eerste artiesten en om 22:30 is het festival afgelopen. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk met pin af te rekenen.

De afgelopen twee jaar kon Mixtream niet doorgaan vanwege de corona-pandemie. Extra pijnlijk was het in 2020: de twintigste editie zou dat jaar plaatsvinden. In plaats daarvan werd er een digitaal festival georganiseerd, te volgen via livestream. Om het goed te maken wordt deze zomer alles op alles gezet om met z'n allen een fantastisch Mixtream te vieren. Iedereen is welkom!