HEERHUGOWAARD - Advocaat Mr. Gerard Spong komt op zaterdag 9 februari naar Cool kunst en cultuur met zijn theatercollege In vertrouwen. Tijdens het college geeft Spong een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken en in zijn eigen carrière.

Spong zit al veertig jaar in het vak en is maar liefst zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat. Hij behoort dan ook tot de onbetwiste top van de strafrechtadvocatuur. Bekende zaken waarin Gerard Spong optrad waren de RAF-zaak, de zaken van Patrick Kluivert, de Nuenense moordzaak, het dodelijke ongeval op de A2 en de zaak van de Groninger Bodem Beweging tegen de NAM.

Een leuk en toegankelijk college
Aan de hand van een aantal geruchtmakende moordzaken, zedenzaken en fraudezaken gaat Spong in op onder andere de taakopvatting van een advocaat, dilemma’s en bewijsperikelen. “Een inhoudelijk interessant, maar vooral ook leuk en toegankelijk college”, aldus Musicalnieuws. Het Theaterparadijs recenseert de voorstelling met vier sterren en schrijft: “Het theatercollege van Mr. Gerard Spong staat als een huis. Hij stuurt zijn publiek naar huis met enkele lastige ethische dilemma’s.”

Kaarten Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Uw avondje uit compleet maken? Reserveer dan voor Cool Spijs: een heerlijk gerecht in Café Cool, geserveerd voorafgaand aan de voorstelling.