Op zaterdag 19 september heeft u de uitgelezen mogelijkheid om in de prachtige historische setting van Museum BroekerVeiling te genieten van de Nederlandsche kledingfolklore. Uit het hele land komen ruim 20 folkloristische dansgroepen in de meest schitterende klederdracht naar de oudste doorvaarveiling ter wereld.

De organisatie is dit jaar in handen van de Blokkerder Dansgroep. Namens deze vereniging zijn secretaris John Tiet en voorzitter Agnes Brandt al maanden bezig met de voorbereidingen. “Het belooft een geweldige dag te worden. We hielden rekening met 150 aanmeldingen maar door de gekozen locatie en het gevarieerde programma zitten we nu al op bijna 300 mensen die in hun mooiste kostuum naar Broek op Langedijk komen” aldus de trotse voorzitter.

Tijdens deze bijzondere dag is het museum uiteraard gewoon voor iedereen toegankelijk. Secretaris Tiet: “De doelstelling van alle historische verenigingen is het in standhouden en uitdragen van de historische klederdracht. Wij nodigen daarom iedereen uit om juist op zaterdag 19 september naar Museum BroekerVeiling te komen en te genieten van al die prachtige kleding”.

Ook op deze dag draait het normale museumprogramma gewoon door. Dus kunt u ook deze dag een prachtige rondvaart maken door “het Rijk der Duizend eilanden”, zelf meedoen aan de demonstratie veiling in het historische afmijnlokaal of op eigen houtje het museum verkennen.

Entreeprijzen: € 16,50 voor volwassenen en € 8,75 voor kinderen. Museumkaart: gratis toegang!

 

Openingstijden museum

Het museum is gevestigd aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk en geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefonisch bereikbaar op 0226-313807.

__________________________________________________________________________________