Zondag 12 juli tonen 11 kunstenaars, die de natuur als inspiratiebron van hun werk beschouwen, hun werk in de Grote Kerk in Alkmaar.

In deze tijd, waarin de natuur meer en meer wordt ingeperkt, duikt ze soms op onverwachte plekken spontaan op. Wie heeft er bijvoorbeeld wel eens een vos zien rennen in de stad? Ook in de kunst keert de natuur voortdurend terug in allerlei vormen.

In de Grote Kerk van Alkmaar zijn daar op 12 juli sprekende voorbeelden van te zien. De hele dag staat de kerk in het teken van grafiek en natuur: 11 kunstenaars die de natuur als inspiratiebron van hun werk beschouwen, tonen prenten en andere uitingen van grafiek. Te zien zijn o.a. etsen, litho’s en houtsneden. Bovendien zijn alle kunstenaars de hele dag aanwezig. Ze geven d.m.v. korte lezingen, films en demonstraties, een inkijk in hun manier van werken en belichten zo de rol die de natuur daarbij speelt. De consistoriekamer van de kerk is hier die dag speciaal voor ingericht. Een deel van het getoonde werk blijft ook na 12 juli nog te zien in de kerk tijdens de zomer.

De deelnemende kunstenaars zijn: Elsbeth Cochius, Flip Lambalk, Jadranka Njegovan, Jeanet Kingma, Jops Jacobs, Juul Rameau, Maria Kapteijns, Marian Vergouwen, Marisa Keller, Lenneke Saraber en Lies Verdenius.

In het bijzonder voor ‘Natuurlijk grafiek’ starten er zondagmiddag twee IVN wandelingen vanaf de Grote Kerk. Kortom: de dag belooft veelvormig te worden als de natuur zelf!

‘Natuurlijk grafiek’ wordt georganiseerd door leden van het Grafiekplatform VOG en is een onderdeel van de manifestatie: ‘GAA Druk Maken 2015’ van het Grafisch Atelier Alkmaar.

Zondag 12 juli: Grote of Sint-Laurens Kerk, Koorstraat 2, Alkmaar.

Geopend: 11.00-17.00

Start presentaties in de consistoriekamer: 12.00 en 14.00

Start IVN wandelingen: 13.00 en 15.00

 

www.gaadrukmaken.nl , www.grafiekprojecten-vog.nl